Журналіст

Журналіст "Радіо Свобода" заявив на Труханова в поліцію

Укрінформ
Журналіст "Радіо Свобода" Михайло Штекель звернувся із заявою в поліцію Одеси і місцевий підрозділ ДБР на дії міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це Штекель повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні вранці подав заяву в поліцію і державне бюро розслідування на дії міського голови Одеси Геннадія Труханова, його ймовірної охорони й окремих співробітників одеської поліції ... Мою чернетку заяви юристи забракували і написали краще - детальніше, з посиланнями на закони і мій професійний статус. Тепер протягом доби слідчий має відкрити провадження згідно зі ст.171 (перешкоджання журналістській діяльності) Кримінального кодексу України. Без моєї заяви, самостійно, поліція Одеської області цього не зробила", - зазначив Штекель.

За словами журналіста, "спочатку міський голова, потім його охорона, а потім і співробітники поліції, які хапали мене за руки і відтягували від проходу, не давали мені нормально працювати ... Я почав говорити в той момент, коли Геннадій Труханов ще стояв перед камерами. Нічого не свідчило про те, що він збирається припиняти брифінг. До цього підсудний відповів тільки на одне запитання - близько 8 хвилин розповідав про те, що він думає з приводу обвинувачень НАБУ. Потім відмовився відповідати на запитання Думской.ТВ. Третім запитанням мало бути моє".

Штекель уточнив: "Коли мер почав наближатися до мене, я сказав, що його ще знімають (колеги причепили на нього мікрофон), і що брифінг не закінчився. Потім подумав, що Труханов мене просто впізнав, і хоче краще почути, тому і йде на мене. Саме тому я не представився, а продовжував ставити запитання. Однак мер, не вибачившись і не сказавши, що він хоче пройти, відштовхнув мене в руки своїй охороні зі словами: "Я закінчив".

Саме на цю фразу я відреагував - брифінг ніхто не закінчував: ні сам Труханов, ні його адвокати ніяк не показали, що відповідей на запитання більше не буде, додав журналіст.

Читайте також: Труханов виштовхав журналіста, який "набридав" йому запитаннями

Штекель акцентував, що навіть близько не хоче "порівнювати себе з активістами, які вважають Труханова відповідальним за напади на них. Мене не били, в мене не стріляли і мене не принижували на сесіях міськради".

І підсумував: "Це не перший випадок, коли Труханов і його охорона агресивно ігнорують журналістів, які намагаються поставити йому запитання. Кореспондент "Мегафон" і "Громадського слідства" Богдан Осинський отримав від мера рукою по телефону, журналіста ВВС Andy Verity охорона штовхнула в пах . Каже, що отримував від охорони і Diachenko Iurii. Тому не можна писати про мій випадок як про щось виняткове - це системна проблема".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-