Херсонські депутати проголосували за закупівлю містом комунальних автобусів

Херсонські депутати проголосували за закупівлю містом комунальних автобусів

Укрінформ
У Херсоні депутати міськради у п'ятницю на сесії проголосували за закупівлю міським бюджетом комунальних автобусів для маршрутних пасажирських перевезень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, наступне питання: "Внесення доповнень до "Програми розвитку міського пасажирського транспорту Херсона на 2018 - 2023 роки". Колеги, це стосується придбання автомобільного транспорту (автобусів - ред.). Це дуже важливе питання. Гроші в проекті бюджету (на 2019 рік - ред.) ми передбачаємо на автобуси, але тут треба ще внести ці речі в Програму", - сказав головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко.

Як він зазначив, займатиметься придбанням автобусів управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку міської ради, якому виділяються на це необхідні кошти з міського бюджету.

За внесення таких доповнень до "Програми розвитку міського пасажирського транспорту Херсона на 2018 - 2023 роки" проголосували 36 із 45 депутатів, присутніх у сесійній залі на момент голосування. 9 депутатів не голосували.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада 2018 року виконком Херсонської міської ради прийняв рішення підняти вартість тарифу на перевезення пасажирів у міських маршрутках з 4 до 6 гривень у вранішній і денний час, а з 20 до 23 годин - до 8 гривень. 9 листопада 2018 року Херсонський окружний суд відповідною ухвалою зупинив дію рішення виконкому Херсонської міськради від 6 листопада № 329 до закінчення розгляду справи по суті. У відповідь кілька перевізників міста самовільно підвищили вартість проїзду у своїх маршрутках до 8 гривень, а частина перевізників узагалі перестала виводити свої автобуси на маршрути міста.

Читайте також: Херсон прийняв профіцитний бюджет-2019

19 листопада на площі біля мерії за участю понад 300 осіб відбувся мітинг жителів міста, які вимагали відновлення у місті в повному обсязі маршрутних перевезень і повернення тарифу на проїзд до 4 гривень.

Увечері 21 листопада 2018 року виконком Херсонської міської ради на своєму засіданні відмінив прийняте ним 6 листопада 2018 року рішення підняти тарифи на перевезення пасажирів у міських маршрутках з 4 до 6 гривень у вранішній і денний час, а з 20 до 23 годин - до 8 гривень, і вдруге прийняв рішення, яким встановлюється тариф на перевезення пасажирів у міських маршрутках у 6 гривень. Наразі такий тариф є діючим у Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-