Поліцейські, підозрювані у побитті людей в метро Харкова, вийшли під заставу

Поліцейські, підозрювані у побитті людей в метро Харкова, вийшли під заставу

Відео
Укрінформ
Харківський апеляційний суд дав можливість вийти з СІЗО під заставу п'ятьом із шести поліцейських, підозрюваних у побитті людей в метро.

Про це розповіла на брифінгу речник прокурора Харківської області Віта Дубовик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харківський апеляційний суд без присутності прокурора звільнив із СІЗО під заставу від 109 тис. до 140 тис. грн п'ятьох із шести поліцейських, підозрюваних у злочині, пов'язаному з перевищенням службових повноважень, що супроводжувалося насильством", - зазначила Дубовик.

За її словами, позиція прокуратури не змінилася: всі підозрювані повинні перебувати під арештом незалежно від ступеня участі в злочині доти, доки не будуть допитані всі постраждалі і свідки, щоб виключити ризики впливу на них з боку підозрюваних.

Дубовик наголосила, що не всі постраждалі зверталися в поліцію або прокуратуру: "Вони боялися".

Читайте також: У столичному метро поліцейські побили жінок

"У рамках справи опитано 20 осіб. Проводяться експертизи: судово-медична, судово-хімічна, судово-балістична, а також слідчі експерименти та упізнання. Є документи за п'ятьма епізодами. Доказів достатньо. Записи відеокамер, таємно встановлених у приміщенні (де відбувалися побиття - ред.), залишаються секретними. До раніше затриманих чотирьох підозрюваних додалося ще двоє", - пояснила Дубовик.

За її словами, досудове розслідування триватиме до березня 2019 року.

"Прокуратура клопотала про відсторонення всіх підозрюваних від обійманих посад. Наразі відсторонені двоє, щодо чотирьох проводиться перевірка".

Водночас у мережі з'явилася інформація, що один із звільнених під заставу підозрюваних має намір через суд поновитися на посаді.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня під час спецоперації за участі співробітників прокуратури Харківської області та управління внутрішньої безпеки ГУ Нацполіціі у Харківській області затримано чотирьох поліцейських однієї із змін на станції метро "Південний вокзал". Встановлено, що поліцейські систематично, під надуманим приводом, зупиняли пасажирів і заводили в службову кімнату. Там, погрожуючи притягненням до відповідальності, застосовуючи заходи фізичного насильства і морального приниження, вони вимагали та отримували від людей гроші.

Серед причетних до вимагання - 43-річний майор, 34-річний лейтенант і двоє сержантів поліції віком 34 і 35 років. Їм пред'явлені підозри за ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 УК України (перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, та одержання неправомірної вигоди) з максимальною санкцією до 10 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-