У Чернігові вартість проїзду в тролейбусах підняли з 3 до 5 гривень

У Чернігові вартість проїзду в тролейбусах підняли з 3 до 5 гривень

Укрінформ
Сьогодні, 21 грудня, виконком Чернігівської міської ради ухвалив рішення про підвищення вартості проїзду у тролейбусах з 3 до 5 грн.

Про це повідомила прес-служба міськради.

"Сьогодні, 21 грудня, виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв рішення встановити "Базовий тариф" на послуги з перевезення пасажирів міським електричним транспортом для комунального підприємства "Чернігівське тролейбусне управління" міської ради. Отже, з 15 січня 2019 року вартість за одну поїздку становитиме 5 грн", - ідеться у повідомленні.

"Базовий тариф, пише прес-служба, застосовуватиметься при розрахунках готівкою, безконтактною банківською карткою чи пристроєм з технологією NFC. При використанні електронного квитка вартість знижуватиметься до 3,95 грн.

Школярі, за наявності учнівського квитка, до 31 січня 2019 року їздитимуть іще по 2 грн, однак пізніше для цього їм доведеться теж купувати електронний квиток.

Пояснюючи важливість переводу пасажирів на електронні квитки, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко зазначив, що це потрібно для обчислення пасажиропотоку і визначення точної кількості пільговиків.

"Якщо ми простимулюємо людей перейти на електронний розрахунок картками, то бачитимемо повністю трафік: хто, де і як часто користується тролейбусами. Тоді зможемо коригувати маршрутний графік та кількість техніки. І взагалі розуміти вартість послуг, які надає ЧТУ", - сказав він.

Читайте також: У листопаді споживча інфляція становила 8,9% у річному вимірі - Держстат

Необхідність підняття тарифу на проїзд у тролейбусах у міській раді пояснили збитковістю ціни у 3 грн через постійне збільшення розміру мінімальної зарплати, подорожчання електроенергії, матеріалів та запчастин для ремонту техніки.

Як повідомлялося, днями міськрада дозволила перевізникам підняти вартість проїзду у маршрутках та автобусах з 5 до 6 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-