Мороз, сніг, дощ та ожеледиця - синоптики обіцяють зимове

Мороз, сніг, дощ та ожеледиця - синоптики обіцяють зимове "розмаїття"

Карта
Укрінформ
В Україні у четвер, 20 грудня, істотних опадів не очікується, температура вдень на більшій частині території становитиме 1-6° морозу, а на півдні, Дніпропетровщині, Донеччині та Луганщині буде від 3° морозу до 2° тепла.

Про це Укрінформу повідомили в Укргідрометцентрі.

"Хмарна погода з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер переважно східний, 5-10 м/с, у Приазов'ї окремі пориви 15-20 м/с. Температура вночі 6-11°, вдень 1-6° морозу, у південних, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях вночі 2-7° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла; у Криму вночі близько 0°, вдень 1-5° тепла", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 20 грудня у високогір'ї Iвано-Франкiвської та східній частині Закарпатської областей зберігатиметься снiголавинна небезпека 3 рiвня.

Згідно з прогнозом у наступні два дні, 21-22 грудня, буде хмарно. У п'ятницю випаде невеликий, а у суботу - помірний сніг, удень із дощем, місцями спостерігатиметься налипання мокрого снігу, ожеледь. Лише у південній частині країни буде без істотних опадів. На дорогах ожеледиця.

Вітер південно-західний та південний, 5-10 м/с, 22 грудня у західних областях місцями пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 25 м/с, хуртовина. Температура вночі 1-6°, 21 грудня в Карпатах і на півночі Лівобережжя 7-12° морозу; вдень в Україні від 3° морозу до 2° тепла, 21 грудня в Криму, 22 грудня у південній частині та подекуди на Прикарпатті 2-7° тепла.

Мокрий сніг, удень із дощем прогнозують синоптики на 23-24 грудня. Температура вночі та вдень становитиме від 3° морозу до 3° тепла, на заході та півдні країни вдень місцями температура підніметься до 4-6° тепла.

У Києві та області 20 грудня спостерігатиметься хмарна погода з проясненнями, істотних опадів не очікується. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с.

Температура вночі у столиці становитиме 7-9° нижче нуля, вдень буде 4-6° морозу. По області вночі стовпчики термометрів опустяться до 6-11° морозу, вдень буде 1-6° нижче нуля.

Читайте також: У Кличка спростовують "сніговий апокаліпсис" у Києві

На наступні два дні синоптики прогнозують хмарну погоду, 21 грудня йтиме невеликий, а 22 грудня - помірний сніг, вдень із дощем, місцями спостерігатиметься налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

Вітер південно-західний та південний, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Згідно з прогнозом на 23-24 грудня у Києві та області часом ітиме мокрий сніг, удень із дощем. Температура вночі та вдень від 3° морозу до 3° тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-