СБУ затримала банду рекетирів у Маріуполі

СБУ затримала банду рекетирів у Маріуполі

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, блокували в Маріуполі діяльність міжнародного організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили вісім раніше судимих мешканців однієї з країн Південного Кавказу, Північної Африки та місцеві жителі. Керував угрупованням колишній «смотрящий» за Авдіївкою на Донеччині", - йдеться у повідомленні.

На Донеччині СБУ блокувала діяльність міжнародного угруповання рекетирів / Фото: Прес-центр СБ України

Зловмисники, створюючи штучні конфліктні ситуації, вимагали від громадян, зокрема приватних підприємців, гроші. Сума за «вирішення питання» становила від вісімсот до одинадцяти тисяч доларів США. У разі несплати «данини» рекетири погрожували насильством і фізичною розправою. Співробітники СБУ задокументували декілька фактів протиправної діяльності представників банди.

Читайте також: СБУ оголосила за рік 46 підозр у держзраді

Правоохоронці затримали в Маріуполі вісьмох зловмисників після одержання чергового траншу від місцевого підприємця у розмірі майже шість тисяч гривень. Серед затриманих була так звана довірена особа «злодія в законі», який намагався встановити свій вплив на території регіону.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили гроші та інші речові докази. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України зловмисникам оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Операція з блокування діяльності угруповання проводилася спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-