Волонтера Коцюрубу поховали у Львові

Волонтера Коцюрубу поховали у Львові

Фото
Укрінформ
У Львові провели в останню путь відомого громадського діяча, волонтера, активного учасника трьох революцій Ігоря Коцюрубу. Прощання відбулось у Військовому Храмі Стрітення Господнього. Поховання — на Личаківському кладовищі.

Ігор Коцюруба був співголовою "Революції на граніті" (1989), головою «Студентського братства» Львівської політехніки (1989–1990), секретарем «Студентського братства» м. Львова (1990–1991), учасником та організатором акції “Україна без Кучми”(2000-2001). З початку Революції Гідності (2013-2014) - активний її учасник і до останніх днів як волонтер допомагав українській армії.

Читайте також: Поліція повідомила про самогубство відомого львівського активіста

Ігор Коцюруба - очільник громадського формування «Патріот», яке втілює ідею військово-патріотичного виховання молоді. Був головою Української ветеранської організації та членом Народної Ради України.

Народився на Луганщині в сім'ї репресованих, які поверталися з заслання на Галичину. 1982 року закінчив СШ № 10 у Червонограді, згодом вступив у СПТУ № 67. Далі у біографії майбутнього громадського діяча була військова строкова служба в Афганістані (1983-1985). Вищу освіту здобував у Львівському політехнічному інституті на інженерно-економічному факультеті (1996). Наприкінці 80-х років Ігор Коцюруба брав активну участь у громадській діяльності, зокрема, у 1990 році один з активних організаторів протесту Студентського Братства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-