На Сумщині угоди з лікарями уклали 70% жителів

На Сумщині угоди з лікарями уклали 70% жителів

Укрінформ
На Сумщині декларації з лікарями уклали 70 відсотків мешканців, і за цим показником вона є одним з лідерів в Україні.

Про це у понеділок, 17 грудня, під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко.

«Наразі на Сумщині підписано 712 тисяч декларацій, що фактично складає 70 відсотків населення області. В Україні цей показник складає 55 відсотків, це свідчить про те, що регіон рухається активними темпами у правильному напрямку», - зазначив посадовець.

За його словами, Сумщина одна з небагатьох областей, яка у цьому році отримала від НСЗУ близько 20 мільйонів гривень на реформування медичних закладів первинної ланки.

Він нагадав, що у 2019 році сімейні лікарі, терапевти та педіатри зможуть підписувати декларації з більшим числом пацієнтів, ніж було рекомендовано у 2018 році. Відповідний проект Постанови Кабінету Міністрів України вже пройшов громадське обговорення та готується до розгляду на Кабміні.

Читайте також: «Лікар у Вашому домі»: у столиці провели вже понад 53 тисячі обстежень

Лікарі первинної ланки зможуть підписати декларації додатково ще з 50% відсотками пацієнтів від встановленої норми. Але в тому випадку, пояснює МОЗ, якщо є можливість і ресурси надати їм невідкладну допомогу.

Таким чином, сімейний лікар зможе набрати додаткових 900 пацієнтів, терапевт — 1000 пацієнтів, педіатр — 450 пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-