Смертельне ДТП на Львівщині: водію автобуса оголосили підозру

Смертельне ДТП на Львівщині: водію автобуса оголосили підозру

Укрінформ
Водієві автобуса Neoplan - 43-річному киянину, який скоїв смертельну ДТП на Львівщині, повідомили про підозру.

Про це інформує прес-служба Львівської облпрокуратури.

«Встановлено, що підозрюваний не впорався із керуванням автобуса Neoplan та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся із легковиком Volvo. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій та троє пасажирів легкового автомобіля загинули на місці ДТП, а ще двох – госпіталізували», - зазначили в прокуратурі.

На даний час готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Санкція інкримінованої водієві ч.3 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особу, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб) передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 16 грудня на автодорозі Львів – Краковець в селищі Івано-Франкове Яворівського району сталося зіткнення автобуса Neoplan та автомобіля Volvo.

Читайте також: Поліція затримала підозрюваного у вбивстві "Сармата" – Аброськін

Поліцейські попередньо встановили, що 43-річний киянин, керуючи автобусом міжнародного рейсу Дніпро – Згожелець (Польща) та рухаючись в напрямку Львова, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв лобове зіткнення з легковим автомобілем Volvo під керуванням 23-річного мешканця Волинської області. Від отриманих травм водій та троє пасажирів легковика загинули на місці. Серед загиблих - троє контрактників 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Ще двох пасажирів Volvo з тілесними ушкодженнями доставили у лікарню.

На момент зіткнення в автобусі перебували водій та 67 пасажирів, з них ніхто не постраждав.

Водія автобуса Neoplan було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Триває досудове розслідування, призначено експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-