У перший рейс вирушив нічний експрес, що поєднав Схід та Захід України

У перший рейс вирушив нічний експрес, що поєднав Схід та Захід України

Фото
Укрінформ
Напередодні у перший рейс відправився нічний експрес №3/4 Запоріжжя-Дніпро-Ужгород. Наразі потяг має 8 купейних вагонів, невдовзі до них приєднаються вагони СВ.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів начальник запорізького пасажирського вагонного депо “Запоріжжя-1” Сергій Сидоренко.

“Керівництво Укрзалізниці активно займається питаннями розвитку сполучення східної України з курортними регіонами. Тепер мешканці Запоріжжя та Дніпра матимуть змогу без пересадок дістатися. наприклад, до Закарпаття. Це дуже зручно, особливо для родин з дітьми”, - говорить Сидоренко.

Працівники запорізького вагонного депо “Запоріжжя-1” чекали на цю подію кілька місяців і сподіваються, що маршрут користуватиметься попитом серед пасажирів.

У перший рейс відправився нічний експрес Запоріжжя-Дніпро-Ужгород / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Нові вагоні обладнані мікрохвильовками, кофе-машинами, холодильниками, спліт-системами та біо-туалетами. В кожному купе є розетки та софітні лампи. Верхні полиці мають захист. На вікнах – замість штор – сучасні жалюзі.

На спеціальному табло в купе провідника відображаються усі необхідні показники: починаючи від температури у вагоні і завершуючи швидкістю потяга.

Із Запоріжжя до Ужгорода потяг вирушив майже порожнім, більшість пасажирів купували квитки із Дніпра.

Читайте також: Укрзалізниця відкрила продаж квитків ще на п’ять додаткових поїздів

Проводжати у перший рейс нічний експрес прийшли і працівники вагонного депо. Із собою принесли 8 кольорових кульок, кажуть: кожному вагону по кульці.

Як раніше повідомлялося, “Нічний Експрес” забезпечить сполучення Дніпра, Запоріжжя, а також Білої Церкви із Закарпаттям. За словами в.о. голови правління АТ “Укрзілізниця” Євгена Кравцова, новий маршрут стане потужним імпульсом для розвитку туристичної України. Із Запоріжжя нічний експрес вирушатиме по парних числах об 14.40.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-