Суми розвивають дуальну освіту, готуючи затребуваних на ринку праці фахівців

Суми розвивають дуальну освіту, готуючи затребуваних на ринку праці фахівців

Укрінформ
У середу, 12 грудня, у Сумах відбулося підписання угоди про співпрацю між державним професійно-технічним навчальним закладом «Сумський центр ПТО», Сумською міською радою та групою компаній «Технологія», якою передбачено створення механізмів співпраці підписантів для підготовки робітничих кадрів за сучасними системами навчання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«...Обласна влада сьогодні зацікавлена в розвитку дуальної освіти. Це дуже перспективно, адже дозволяє молоді поєднувати навчання у закладах освіти з навчанням на робочих місцях, а після закінчення закладу профтехосвіти отримати роботу за гідну заробітну плату і в комфортних умовах», - зазначив присутній на підписанні документу голова Сумської ОДА Микола Клочко.

За словами Сумського міського голови Олександра Лисенка, укладення даної угоди є результатом спільної роботи влади, бізнесу та освітян, спрямованої на досягнення комплексної мети – розвитку дуальних підходів в освіті у Сумах, працевлаштування сумських випускників та забезпечення підприємств кваліфікованим кадрами.

« На сьогодні це чудова ініціатива, коли заклади освіти у співпраці з підприємствами здійснюють професійну підготовку кваліфікованих робітників. Безумовно, це гарна можливість, коли студенти можуть попрактикуватися і в майбутньому отримати робочі місця. І ми розуміємо, чим більше буде можливості працевлаштування у наших випускників на сумських підприємствах, тим краще розвиватиметься й промислова галузь, і місто в цілому», - зауважив мер.

Читайте також: Сумщина повністю забезпечена вакциною проти кору — ОДА

Як зазначив голова наглядової ради АТ «Технологія» Володимир Заєць, хоча на базі машинобудівного коледжу СумДУ вже працює центр дуальної освіти, важливо продовжувати співпрацю в цьому напрямку, адже потреба у студентах, які навчатимуться за цією системою освіти, у підприємства є.

«Наразі йде величезне будівництво, ми розширюємо виробництво, це близько 17 тис. м². Тож кваліфіковані кадри нам вкрай потрібні. У нас в планах близько 90 нових робочих місць на наступний рік за трьома підприємствами групи компаній, з них всього чотири – офісні робітники, тож уявіть скільки потрібно кадрів робітничих професії», – заявив В. Заєць.

Як повідомив директор ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти» Віталій Мельник, підписання цієї угоди є одним із головних напрямків стратегічного плану розвитку навчального закладу щодо реалізації моделі дуальної освіти та забезпечення навчання учнів за методиками на основі сучасних технологій виробництва.

При цьому заклад використовуватиме потенціал підприємств ГК «Технологія» у модернізації існуючої та створення нової матеріально-технічної бази з професій, орієнтованих на високотехнологічне виробництво, що застосовується на підприємствах групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-