Теракт біля Палацу спорту у Харкові: суд продовжив арешт трьом звинуваченим

Теракт біля Палацу спорту у Харкові: суд продовжив арешт трьом звинуваченим

Укрінформ
Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, де на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло у лікарні й поранено 11 осіб, продовжив арешт всім трьом звинуваченим ще на два місяці.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суд продовжив арешт, тобто, утримання у СІЗО, ще на два місяці, до 10 лютого, всім трьом звинуваченим у вибуху - Башликову, Дворнікову, Тетюцькому. Адвокати просили для звинувачених домашній арешт, але суд відмовив", - зазначив адвокат.

За його словами, суд допитав останнього потерпілого: "Це водій автомобіля" Газель ", який опинився в епіцентрі вибуху і був травмований. Потерпілий не вимагав компенсації".

"Суд також допитав експерта-вибухотехніка, який показав, що причиною вибуху стала саме міна МОН-100. На його думку, всі інші висновки експертів про вибуховий пристрій носять відносний характер", - додав адвокат.

За його словами, після допиту вибухотехніка в його присутності були досліджені в якості речових доказів осколки, знайдені на місці вибуху: "Серед речових доказів були й осколки, вилучені у поранених у ході хірургічних операцій".

Наступне засідання суду, як стало відомо, призначено на 9 січня 2019 року, на 11:30.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня Фрунзенський райсуд Харкова, у справі про теракт біля Палацу спорту, допитав чотирьох постраждалих під час вибуху біля Палацу спорту, і один з них - поранений у ногу міліціонер, який здійснював охорону колони - подав клопотання про компенсацію у 300 тис. грн .

7 листопада Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту допитав потерпілого, якому на момент події було 15 років, і тому він прийшов до суду з матір'ю. Він підтвердив, що був поранений у живіт і лікувався у лікарні, "а більше нічого не пам'ятає".

31 жовтня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту продовжив арешт всіх трьох звинувачених на 2 місяці.

Суд допитав двох потерпілих: це правоохоронці, які постраждали під час вибуху. Один з них відмовився від претензій, інший заявив про компенсацію втрат у сумі 200 тис. грн.

26 жовтня Фрунзенський райсуд допитав ключового свідка, так як він їде за кордон. Свідок заявив, що бачив машину одного з трьох підозрюваних у дворі будинку поблизу місця вибуху.

22 лютого 2015 року у Харкові під час вибуху під час маршу активістів біля Палацу спорту, присвяченого пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померло у лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою у теракті затримано харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, і за теракт повинні були отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє звинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-