На Вінниччині перевірятимуть документи підозрілих осіб у камуфляжі

На Вінниччині перевірятимуть документи підозрілих осіб у камуфляжі

Воєнний стан
Укрінформ
На Вінниччині представники правоохоронних органів перевірятимуть документи в підозрілих осіб у військовій формі.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької ОДА.

«На Вінниччині заборонено носіння цивільними особами військової форми одягу та її елементів, крім військовослужбовців Збройних сил України, Служби безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України. На випадок підозрілої поведінки особи у  військовій формі буде оперативне реагування правоохоронних органів з перевіркою документів та встановлення ймовірної належності до незаконних військових формувань», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, у разі відсутності відповідних документів правоохоронці передаватимуть таких осіб Військовій службі правопорядку для подальшого встановлення причетності їх до ЗСУ чи інших визначених законодавством військових формувань.

Зокрема, вживатимуться заходи стосовно дотримання громадянами вимог ч. 8 статті 7 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» в частині, яка стосується заборони носіння цивільними особами військової форми одягу та її елементів, крім військовослужбовців ЗСУ або інших військових формувань, звільнених в запас або відставку з правом носіння військової форми одягу.

Читайте також: Порошенко розповів, що саме дав перший тиждень дії воєнного стану

На Вінниччині заборонене носіння цивільними особами військової форми одягу та її елементів згідно з рішенням Ради оборони області від 30 листопада 2018 року у зв’язку із введенням воєнного стану.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-