Вибухи під Ічнею: у постраждалому районі відновили майже половину будівель

Вибухи під Ічнею: у постраждалому районі відновили майже половину будівель

Фото
Укрінформ
У постраждалому від вибухів на 6-му арсеналі Міноборони в Ічнянському районі Чернігівщини відновлено 137 будівель із 305, що були пошкоджені.

Про це за підсумками першої робочої поїздки Чернігівщиною нового голови Чернігівської облдержадміністрації Олександра Мисника повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

"Із пошкоджених 305 будівель відновлено 137. Роботи тривають", - ідеться у повідомленні.

У постраждалому від вибухів на 6-му арсеналі Міноборони в Ічнянському районі Чернігівщини відновлено 137 будівель із 305 / Фото: oda.cg.gov.ua

За інформацією департаменту, на виїзній нараді Мисник акцентував на необхідності прискорення відновлювальних робіт, аби максимально швидко освоїти виділені урядом кошти. І доручив найближчим часом відкрити школу в селі Дружба й купити житло людям, які його втратили повністю.

Зазначається, що для оперативного освоєння виділених із держбюджету коштів на погодження профільним міністерствам подано вже 9 пакетів документів на проведення аварійно-відновлювальних робіт та придбання житла. На сьогодні погоджено вже 5 переліків витрат на ремонти 7 об’єктів комунальної власності та 57 приватних житлових будинків, а також придбання житла власникам 16 повністю зруйнованих будинків на загальну суму понад 11 млн грн.

Читайте також: Вибухи під Ічнею: небезпечна зона зменшилася до 100 метрів

Як повідомляло агентство, на початку листопада на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації в Ічнянському районі уряд України виділив з резервного фонду держбюджету 100 млн грн.

9 жовтня на 6-му арсеналі Міноборони виникла масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, що призвело до значних руйнувань. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл відразу було евакуйовано понад 12,5 тис. людей. В результаті НС у 25 населених пунктах 4 житлових будинки були зруйновані повністю, понад 290 будинків, квартир та інших капітальних споруд - пошкоджені, з них 16 будівель відновленню не підлягають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-