Вибухи під Ічнею: небезпечна зона зменшилася до 100 метрів

Вибухи під Ічнею: небезпечна зона зменшилася до 100 метрів

Укрінформ
Зона забруднення вибухонебезпечними предметами, яка утворилася навколо арсеналу біля міста Ічня Чернігівської області після виникнення там надзвичайної ситуації, з 16 км скоротилася до 100 м.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник прес-служби управління ДСНС у Чернігівській області Роман Хропатий.

"На сьогодні 16-кілометрова зона забруднення скоротилась до 100 метрів", - сказав він.

За словами Хропатого, з початку робіт на постраждалій від вибухів території зібрано 95805 боєприпасів. Розчищення проводить зведений піротехнічний загін ДСНС України у складі 87 чоловік та 28 одиниць спецтехніки.

Читайте також: На військовому арсеналі під Ічнею виявили безпілотник "Фантом"

Хропатий додав, що згідно з планом проведення робіт із розмінування території Ічнянського району, підписаним Прем’єр-міністром, роботи мають закінчитися до 15 грудня.

Як повідомлялося, пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на території військового складу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини виникла вночі 9 жовтня. Із 16-ти кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) було евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-