На Закарпатті збільшать кількість митників на кордоні через

На Закарпатті збільшать кількість митників на кордоні через "навалу євроблях"

Укрінформ
На Закарпатті очікують великої напруги на кордонах у період новорічних та різдвяних свят, оскільки приїзд додому заробітчан з країн ЄС цьогоріч ускладниться ще й новим законом щодо автівок єврономерах.

Митники збільшать кількість своїх працівників для оформлення авто на в'їзд, у прикордонників відмінили відпустки для особового складу на новорічний період та обіцяють організувати додаткові смуги руху, поліція працюватиме у посиленому режимі. Про таке повідомила прес-служба Закарпатської ОДА після наради керівництва області з очільниками силових структур.

“На Закарпатті керівники облдержадміністрації, поліції, фіскальної та прикордонної служб обговорили питання особливого режиму роботи відомств у різдвяно-новорічний період. В області чекають ускладнень на кордоні через ситуацію з розмитненням "євроблях", - йдеться в повідомленні.

Як інформують в ОДА, щорічно із середини грудня пасажиро-транспортний потік через держкордон збільшується в кілька разів — через повернення додому на свята тисяч заробітчан, які переважно їдуть автобусами та мікроавтобусами. Цьогоріч через ухвалення закону щодо розмитнення автомобілів на єврономерах очікуються величезні черги на кордоні, що будуть створені власниками таких авто на іноземній реєстрації.

“Ми збільшили на митних пунктах пропуску кількість наших співробітників, які працюють у дві зміни, – зазначив Андрій Каращенко, заступник начальника Закарпатської митниці ДФС. – Митники консультують громадян і здійснюють процедуру розмитнення авто. Ці процеси зараз значно активізувалися. Лише на одному пункті пропуску за день декларується до 80 автомобілів, і з кожним днем цей показник зростає”, - сказав він.

У свою чергу, керівники Чопського та Мукачівського прикордонних загонів наголосили, що з метою забезпечення оптимальної роботи пунктів пропуску у відомстві скасовано відпустки для всіх співробітників на цей період, прикордонники працюють у посиленому режимі.

Також прикорднники обіцяють у дні підвищеного ажіотажу на кордоні за необхідності врегулювати питання реверсного руху і відкрити додаткову смугу для автомобілів.

Як зазначається, з метою забезпечення громадського порядку і публічної безпеки поліція збільшить кількість патрулів у прикордонні і всіляко сприятиме безпеці громадян, які перетинатимуть кордон України в межах Закарпаття.

На сьогодні відомства працюють у посиленому режимі, мають спільне бачення дій у разі прогнозованих ускладнень у пунктах пропуску і закликають громадян дотримуватися правил перетину кордону, інформують у прес-службі Закарпатської ОДА.

Читайте також: У Москаля прогнозують, що євробляхери влаштують "різдвяний" колапс на кордонах

Як раніше повідомляв Укрінформ, ухвалені Верховною Радою нові закони про розмитнення авто на іноземній реєстрації та штрафи за порушення перебування в режимі транзиту, унеможливлюють користування автівками іноземної реєстрації в Україні та в'їзд на таких авто через кордон. Відтак, у прикордонних із Закарпаттям селах в Угорщині та Словаччині утворилися цілі парковки із українських автомобів на єврономерах. На знак протесту проти прийнятого закону власники таких автівок кілька днів блокували кордони на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-