Бердянський порт перейшов на скорочений робочий тиждень

Бердянський порт перейшов на скорочений робочий тиждень

Керченська криза
Укрінформ
У зв'язку з тим, що Росія блокує прохід торгових суден через Керченську протоку, Бердянський морський торговельний порт зазнав багатомільйонних збитків і його керівництво було змушене перевести співробітників на 4-денний робочий тиждень.

Про це повідомив в.о. начальника порту Олександр Трощенко на спільній прес-конференції з керівництвом ДП "Адміністрація морських портів України", пише місцеве видання "Про Бердянськ".

"Через ситуацію, яка склалася у Керченській протоці, порт Бердянська виконав фінансовий план тільки на 50%. В результаті, керівництво підприємства було змушене перевести співробітників на 4-денний робочий тиждень. Перше судно зайшло в порт тільки сьогодні, 3 грудня. З 25 листопада судна стояли заблоковані", - пише видання.

Як говорилося на прес-конференції, на даний момент від послуг Бердянського порту повністю відмовився один з головних постачальників - компанія "Метінвест", а другий найбільший клієнт, "Портінвест", скоротив перевалку наполовину.

За словами Трощенкова, ситуація, що склалася, підштовхує керівництво порту до скорочення персоналу.

Читайте також: Блокуванням Азову РФ хоче завдати серйозної шкоди нашій економіці — Геращенко

"Це - вимушений захід. Сказати про кількість скорочених співробітників і про те, чи доведеться взагалі їх скорочувати, зараз не можна. Всі наші плани диктуватимуть цифри, і основне завдання на даний момент - вийти на беззбитковість і врятувати підприємство", - каже Трощенко.

В.о. глави АМПУ Райвіс Вецкаганс зазначив, що ситуація в Азовському морі на даний момент нестабільна і щось прогнозувати зараз складно.

Як повідомлялося, вчора міністр інфраструктури України Володимир Омелян побував з робочим візитом в Бердянському порту, де зустрівся з іноземними ЗМІ.

Станом на 1 грудня в районі Керченської протоки, прохід через яку заблокувала Росія, накопичилося понад 400 українських та іноземних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-