На Донеччині 10 ОТГ реалізували понад 320 інфраструктурних проектів - Куць

На Донеччині 10 ОТГ реалізували понад 320 інфраструктурних проектів - Куць

Децентралізація
Укрінформ
У Донецькій області створено 10 об’єднаних територіальних громад, у них реалізовано понад 320 інфраструктурних проектів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць, розповідаючи  про перше засідання відновленої Ради регіонального розвитку - у новому складі та розширеному форматі.

«Зазначу, що реформа децентралізації забезпечила умови для більш швидкого та ефективного вирішення місцевих проблем. В області створено 10 об’єднаних територіальних громад, у них реалізовано понад 320 інфраструктурних проектів, які підвищують якість державних послуг та наближають їх до людей», - написав очільник області.

Він також зазначив, що на Донеччині діють 9 оновлених та новостворених центрів надання адміністративних послуг, п’ять з них вже видають паспортні документи для виїзду за кордон та у формі ID-картки.

Крім того, в регіоні успішно вирішується питання безпеки життя та охорони правопорядку. Саме на Донеччині створено перший в Україні центр безпеки громадян та Єдиний сервісно-аналітичний центр Національної поліції, впроваджено автоматизовану систему моніторингу довкілля. Через аналітичний центр Національної поліції щоденно обробляється близько тисячі дзвінків від жителів регіону, забезпечується функціонування понад ста камер інтелектуального відеоспостереження.

В результаті активної роботи, проведеної спільно з ДСНС, в області працюють 7 будинків безпеки.

Читайте також: На Полтавщині будують 15 сільських амбулаторій, у планах — ще 12

Облдержадміністрацією вже узагальнено та опрацьовано попередні пропозиції кожного району, ОТГ, міст щодо проектів на наступні три роки.

«Ми навчилися ефективно усувати наслідки російської збройної агресії: відновлюємо зруйноване житло, об’єкти інфраструктури та системи життєзабезпечення. Це принципове питання для того, щоб кожен житель відчував захищеність та підтримку з боку влади, бачив себе частиною української Донеччини», - підкреслив керівник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-