На Донеччині розпочали роботу 7 інклюзивних ресурсних центрів

На Донеччині розпочали роботу 7 інклюзивних ресурсних центрів

Укрінформ
У Донецькій області розпочали роботу 7 інклюзивних ресурсних центрів, також працюють вже 18 сучасних опорних шкіл.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць, розповідаючи про перше засідання відновленої Ради регіонального розвитку - у новому складі та розширеному форматі. 

«На сьогодні розпочали роботу 7 інклюзивних ресурсних центрів, що забезпечують поступовий перехід дітей з особливими освітніми потребами від соціальної ізоляції до повноцінної інтеграції у суспільство», - написав очільник області та підкреслив, що так регіон долучився до національного проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

За його словами, у центрі уваги регіональної влади також діти, позбавлені батьківського піклування. Коштом державного, обласного та місцевих бюджетів на Донеччині вже забезпечили житлом близько 450 дітей-сиріт.

«Ми системо й активно вкладаємо ресурси у розвиток дітей та молоді. Вже відкрили 18 сучасних опорних шкіл... Активно розбудовуємо спортивну інфраструктуру. На сьогодні відкрито понад 300 майданчиків для занять спортом. Забезпечується створення інноваційних центрів для розвитку дітей та молоді», - констатував Куць.

У першому засіданні відновленої Ради регіонального розвитку в Краматорську взяли участь народні депутати, міські голови, голови ОТГ, райдержадміністрацій та районних рад, керівники підрозділів обласної військово-цивільної адміністрації та центральних органів виконавчої влади, науковці, представники міжнародних організацій, громадськості та бізнесу.
Фото: facebook.com/oleksandrkuts1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-