Підприємця з Буковини оштрафували на 2 мільйони за нелегальних працівників

Підприємця з Буковини оштрафували на 2 мільйони за нелегальних працівників

Укрінформ
За неналежне оформлення 49 працівників на мале підприємство з Буковини наклали штраф у майже два мільйони гривень.

Про це повідомляють в управлінні Держпраці у Чернівецькій області.

«Штраф у розмірі 1824 270 гривень за порушення трудових прав 49 працівників наклали посадові особи Управління Держпраці у Чернівецькій області на мале приватне підприємство у Кіцманському районі», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час перевірки виявили, що роботодавець неналежно виплачував заробітну плату в надурочний час, не виконував норми тривалості роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів тощо. Натомість роботодавець нараховував та виплачував працівникам підприємства лише посадовий оклад у розмірі мінімальної заробітної плати.

Читайте також: Британія та Нідерланди оштрафували Uber за витік даних клієнтів

Під час інспекції виявили й інші порушення. Зокрема, у частині нарахування та виплати індексації заробітної плати працівникам, фінансової компенсації за невикористані ними щорічні відпустку, введенні внутрішньої документації і таке інше», – повідомили в управлінні Держпраці.

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертає увагу роботодавців, що в наступному році через ріст мінімальної зарплати, суттєво зростуть штрафи за порушення трудового законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-