Москаль просить депутатів змінити закон про

Москаль просить депутатів змінити закон про "євробляхи"

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА запросив народних депутатів від області для того, щоб вони пояснили свою позицію і ініціювали відповідні зміни в діючий закон про легалізацію авто із "єврономерами".

Про це йдеться на офіційному сайті голови ОДА

"Із минулої неділі нові правила розмитнення цих автомобілів спричинили на контрольно-пропускних пунктах колапс через неможливість повернутися додому власників «євроблях», які виїхали за кордон ще до вступу закону в силу. У зв’язку з цим є кілька головних питань, які потребують якнайшвидшого вирішення. Це процедура розмитнення «євроблях», яка чітко не розписана, статус «євроблях», які знаходяться в Україні, але перевищили 5-денний термін транзиту, механізм перетину кордону «євроблях», які вперше заїхали в Україну до 1 січня 2015 року тощо. Але головне питання – це повернення в Україну власників тих автомобілів з іноземною реєстрацією, які виїхали на «пересічку» до вступу в силу законодавчих змін.  Обласна адміністрація в межах своїх повноважень підключиться до вирішення цього питання", – наголосив Москаль. 

За словами голови облдержадміністрації, він може підписати відповідне розпорядження, однак загалом це проблему не вирішить. Її може вирішити тільки Верховна Рада шляхом внесення змін до вже прийнятого закону, зазначив Москаль. 

“Тому на середу (28.11) ми запрошуємо в облдержадміністрацію народних депутатів від Закарпатської області для того, щоб вони чітко пояснили свою позицію і ініціювали відповідні зміни в діючий закон про легалізацію «євроблях», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: "Євробляхерам" радять якомога швидше розмитнити авто

В Ужгороді керівництво області, поліції, силовиків, митників та прикордонників зустрілися з пікетувальниками, щоб по можливості вирішити проблему з перетином кордону «євробляхами». 

Зі слів Москаля, сьогодні ж  Закарпатська митниця  на брифінгу для ЗМІ детально розповість про виконання нового закону .

Як раніше повідомляв Укрінформ,  на Закарпатті  автівки із єврономерами перекрили рух на КПП “Тиса” на угорському кордоні, та на КПП Малий Березний — на словацькому кордоні. Також є люди на площі Народній в Ужгороді. В неділю там палили шини на знак протесту щодо нового закону, що стосується авто на іноземній реєстрації. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-