На Закарпатті

На Закарпатті "євробляхери" заблокували КПП Тиса

Фото
Укрінформ
В понеділок, 26 листопада, близько 10 години в Чопі перекрито рух на виїзд з боку України в межах КПП “Тиса” - акцію організували власники авто з іноземною реєстрацією.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив речник ГУНП в Закарпатській області Володимир Павлюх.

“Вранці в понеділок, близько 10 години, в Чопі перекрито рух на виїзд з боку України в межах КПП “Тиса”, акцію організували власники авто з іноземною реєстрацією, - повідомив Павлюх. 

За його словам, близько 150 чоловік на 40 автівках стали на дорозі, відкрили капоти на авто. На місце виїхали правоохоронці, керівництво поліції області та поліцейські спецпризначенці з групи “Січ”.  

Пукт пропуску "Тиса" заблокований єврономерами/ Фото Сергія Гудака

Наразі ситуація спокійна, поліція охороняє громадський порядок. 

Зі свого боку лідер ГО “Доста!”, яке ініціювало акцію, Павло Павлов закликав закарпатців підтягуватися на акцію, окремо просив долучатися учасників АТО. Також Павлов у відеозверненні наголосив, що акція на КПП "Тиса" мирна. Вимагають пікетувальники спілкування з представниками влади з приводу внесення змін до так званого закону про “євробляхи”, також виступають проти підвищення цін на газ, дрова для населення.

Читайте також: На Прикарпатті відновили проїзд дорогою, яку блокували "євробляхери"

Раніше сьогодні на Закарпатті залишалися активними лише дві нечисленні акції громадян, які протестують проти нового закону щодо авто з іноземною реєстрацією. Мова йде про площу Народну в Ужгороді, де учора пікетувальники палили шини, там з учорашнього дня залишається зо 15 протестувальників, також  близько 60 осіб перекрили вулицю на під'їзді до КПП “Малий Березний-Убля”. 

Разом із тим у прикордонників повідомляли, що на Закарпатті, крім Малого Березного, ускладнень руху на інших КПП на кордоні області немає. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-