Харківська

Харківська "Авто Євро Сила" попередила про провокації на КПП "Гоптівка"

Укрінформ
Харківська "Авто Євро Сила" попередила про провокації на пункті пропуску "Гоптівка", заявляючи при цьому, що не закликає до його блокування.

Про це сказав на відео у мережі керівник місцевої ланки організації Роман Старченко.

"На зборах активу в Харкові... було багато людей, багато провокацій... на радикальні дії для блокування митниць, вулиць... Ми не закликаємо до жодних перекриттів і блокування, це провокація... Ми хочемо підтримати тих, хто на західному кордоні", - сказав Старченко.

Читайте також: Протести "євробляхерів": робоча група з розблокування руху збереться в понеділок

За його словами, у нього була розмова з "посадовими особами": "На пункті Гоптівка 30 людей намагаються блокувати кордон. Але я не знаю, хто це".

"Активісти мирно їдуть по трасі Харків-Бєлгород... пити каву в кафе біля старого посту ДАІ (ред. - біля Гоптовки). Ми нічого не блокуємо, діємо в рамках закону", - говорить Старченко.

У той же час, журналіст Євген Плинский на своїй сторінці в Facebook заявив, що представники "Авто Євро Сили" в Харкові вирішили заблокувати кордон з Росією.

"Під шумок бунту людей на західному кордоні "Авто Євро Сила" Харкова на своїх зборах тільки що вирішила заблокувати кордон з РФ в пункті Гоптівка", - стверджує Плинский.

Офіційної інформації за фактом події немає, як і точної цифри учасників. Телефон прес-служби Харківського прикордонного загону відповідає: "Абонент поза зоною досяжності".

Читайте також: На західному кордоні "євробляхери" перекривають пункти пропуску й палять шини – активіст

Як повідомляв раніше Укрінформ з посиланням на відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, 20 листопада представники організації "Авто Євро Сила Харків" за участю 300 авто заблокували трасу на трьох блок-постах: біля ХТЗ і селищ Високий і Пісочин. Активісти з прапорами України перекривали пішохідні переходи, пропускаючи лише машини швидкої допомоги.

21 листопада акція продовжилася на блок-пості біля Пісочина з участю до ста машин.

В той же вечір, після заяви глави МВС Арсена Авакова про жорсткі заходи щодо блокадників руху, харківська організація "Авто Євро Сила" згорнула акцію, попередивши про зміну формату.

Подальші дії організації не афішувалися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-