У Херсоні протестувальники захопили кабінет заступника мера

У Херсоні протестувальники захопили кабінет заступника мера

Укрінформ
У Херсоні жителі міста зайняли кабінет першого заступника міського голови Ігоря Козакова і вимагають від посадовця скликати виконком міськради, щоб скасувати рішення про підвищення вартості проїзду у міських маршрутках до 6 гривень, та повернути тариф на проїзд у 4 гривні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо повернути тариф у 4 гривні. Збирайте виконком. Інакше ми залишаємось тут (у кабінеті першого віце-мера - ред.)", - заявили протестувальники.

У свою чергу Козаков заявив, що скликати виконком він не буде.

Читайте також: Під Київською ОДА мітингують щодо вартості проїзду в маршрутках

Наразі (станом на 12.00) у кабінеті першого заступника міського голови знаходяться близько 30 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні виконком Херсонської міської ради ввечері 21 листопада 2018 року відмінив прийняте ним 6 листопада 2018 року рішення підняти тарифи на перевезення пасажирів у міських маршрутках з 4 до 6 гривень у вранішній і денний час, а з 20 до 23 годин - до 8 гривень, і вдруге прийняв рішення, яким встановлюються у місті такі ж самі тарифи. 9 листопада 2018 року Херсонський окружний суд відповідною ухвалою зупинив дію рішення виконкому Херсонської міськради від 6 листопада ? 329 до закінчення розгляду справи по суті. У відповідь кілька перевізників міста самовільно підвищили вартість проїзду у своїх маршрутках до 8 гривень, а частина перевізників узагалі перестала виводити свої автобуси на маршрути міста.

19 листопада на площі біля мерії за участю понад 300 осіб відбувся мітинг жителів міста, які вимагали відновлення у місті в повному обсязі маршрутних перевезень і повернення тарифу на проїзд до 4 гривень. Ця напружена ситуація із маршрутками та вартістю проїзду в них зберігалася у Херсоні протягом останніх днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-