Інсталяція із запалених шин у Харкові нагадала про події 2014 року

Інсталяція із запалених шин у Харкові нагадала про події 2014 року

Фото
Укрінформ
Запалені шини біля пам'ятника Шевченку в центрі Харкова, де проходить народне віче з нагоди Дня Гідності і Свободи - інсталяція, що відроджує пам'ять про революційні події 2014 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.         

Більше трьохсот харків'ян, включаючи представників влади, громадських організацій, волонтерів, родичів земляків-Героїв Небесної сотні, загиблих на Майдані у Києві, ветеранів АТО і ООС прийшли до пам'ятника Шевченку за традицією, заснованого в Харкові за часів Революції Гідності. В руках у них прапори України, квіти, запалені свічки. Тут же, на асфальті, розміщені палаючі шини. Ця інсталяція символізує неприборканий дух революціонерів, що повалили старий режим, і нагадує обстановку на Майдані.         

Як сказала, відкриваючи народне віче, учасниця харківського Євромайдану, волонтер Ярина Чаговець, Майдан у Харкові розпочався 19 листопада, раніше за київський, а завершився пізніше, ніж де б то не було в країні: "Саме нашому регіону довелося відстоювати територіальну цілісність України на початку військової агресії РФ".       

До учасників віче звернувся духовний наставник харківського Євромайдану, настоятель храму Святого Івана Богослова Віктор Маринчак: "Революція триває. Гідність і свобода зостануться доти, поки ми будемо стояти за них так, як стояли на Майдані".       Громадський порядок забезпечують наряди поліції. Інцидентів немає.         Як повідомляв Укрінформ, у середу в холі Харківської ОДА відкрили і освятили меморіальну дошку на честь харків'ян, які захистили місто від "русского мира".     

Читайте також: До річниці Революції Гідності у Львові відкрили дві фотовиставки

 Крім того, в Харкові сьогодні поклали квіти до пам'ятних дошок на честь земляків-Героїв Небесної Сотні: випускника Харківського національного університету радіоелектроніки Євгена Котляра та випускника Харківського університету залізничного транспорту Владислава Зубенка.         

А в обласній філармонії наразі триває концерт симфонічної музики в честь Дня гідності і свободи.

Харківський Євромайдан відзначив річницю Революції Гідності

Фото: В'ячеслав Мадієвський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-