У Чернігові освятили каплицю на честь полеглих за Україну воїнів

У Чернігові освятили каплицю на честь полеглих за Україну воїнів

Фото
Укрінформ
У Чернігові, на кладовищі "Яцево", 21 листопада урочисто відкрили каплицю, збудовану на честь полеглих за Україну воїнів.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

"Сьогодні, у День Гідності та Свободи, відбулася непересічна подія у житті всієї громади Чернігівщини - урочисте відкриття каплиці Архистратига Божого Михаїла на честь воїнів, полеглих за Україну. Збудували її у 108-му секторі чернігівського кладовища "Яцево", де поховані загиблі учасники антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил", - ідеться у повідомленні.

В обласному центрі відкрили каплицю на честь воїнів, полеглих за Україну / Фото: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто віддав життя при виконанні військового обов’язку в зоні АТО і ООС. Чернігівщина на цій війні втратила 167 своїх синів, 46 із них поховані у 108-му секторі кладовища "Яцево".

Читайте також: На честь харків'ян, які захистили місто від "русского мира", відкрили меморіальну дошку

На честь полеглих за Україну воїнів біля каплиці встановили пам’ятний знак. Поруч із ним - гільзи із землею, привезеною з Донецької та Луганської областей.

Молебень за упокій душ воїнів відправив архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ Київського Патріархату, керуючий Чернігівською єпархією Євстратій (Зоря). Він же й провів освячення меморіальної новобудови.

Участь у заході взяли керівники області та міста Чернігова, представники громадських організацій, військові, волонтери, воїни-інтернаціоналісти, інші небайдужі громадяни.

Будівництво каплиці розпочалося в 2016 році за ініціативою ГО "Єдина родина Чернігівщини", яку очолює батько загиблого воїна Микола Шанський.

Як повідомлялося, 21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи. Він заснований на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 роки і Революції Гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-