На честь харків'ян, які захистили місто від

На честь харків'ян, які захистили місто від "русского мира", відкрили меморіальну дошку

Фото
Укрінформ
Меморіальну дошку відкрили в холі Харківської ОДА на честь харків'ян, що захистили у 2014 році місто і область від "русского мира".

Дошка з білого мармуру із золотими буквами на честь патріотів встановлена з ініціативи громадськості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця ініціатива об'єднала усіх - громадськість, владу, духовенство Харківщини. Така єдність дуже важлива, ми пам'ятаємо, як у 2014 році Президент України Петро Порошенко сказав: "Вистоїть Харків - вистоїть уся Україна". Так і сталося. Харківщина вистояла завдяки об'єднаним зусиллям, і в цьому єднанні - запорука прийдешніх перемог", - підкреслив на церемонії відкриття дошки заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк.

За словами координатора харківського Євромайдану Володимира Чистіліна, два роки тому Президент України відкрив у Харківській ОДА пам'ятну дошку на честь бійців "Ягуара", що звільнили у 2014 році будівлю обладміністрації від сепаратистів, які захопили його.

Читайте також: Справи Майдану: 33 підозрюваних досі працюють у силових структурах

"Заради справедливості, пам'ятні дошки ми повинні поставити і звичайним харків'янам, які у квітні і березні 2014 року отримали поранення у боротьбі з сепаратистами, але вистояли. У тих подіях також брали участь і ультрас харківського "Металіста", і жінки, що стали основою руху волонтерів, і представники влади, яка не здали Харків, як це сталося в Донецьку й Луганську", - зазначив Чистилін.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що не всі бажаючі можуть побачити пам'ятну дошку, оскільки вхід до будівлі ОДА охороняється, Чистилін сказав: "Турнікети в ОДА - це анахронізм, коли-небудь вони будуть скасовані, і кожен харків'янин зможе побачити ці пам'ятні дошки".

У відкритті дошки взяли участь представники громадськості, ветерани АТО і ООС.

У Харківській ОДА відкрили пам'ятну дошку, присвячену учасникам Революції Гідності / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Священики УПЦ освятили дошку.

Увечері біля пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі міста за ініціативою активу харківського Євромайдану відбудеться народне віче, де на згадку про Майдан-2014 запалять шини і бочки.

Відбудеться також відкритий показ документального фільму про земляків "Герої не вмирають" і концерт у Харківській філармонії.

Як повідомлялося, 21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи. Він заснований на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 роки і Революції Гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-