Рада перейменувала Кіровоградський район на Кропивницький

Рада перейменувала Кіровоградський район на Кропивницький

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову щодо перейменування Кіровоградського району Кіровоградської області на Кропивницький.

За ухвалення відповідного документа № 4906 проголосував 231 народний депутат при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як йдеться у пояснювальній записці, необхідність перейменування Кіровоградського району обумовлена законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», здійснюється у порядку, встановленому законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Читайте також: Перейменування Македонії: прокуратура почала слідство проти президента

Відповідну рекомендацію Українського інституту національної пам’яті щодо перейменування Кіровоградського району Кіровоградської області Комітет ВР з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування розглянув на своєму засіданні ще 6 липня 2016 року. Тоді члени комітету зазначили, що відповідно до закону «Про географічні назви», назви адміністративно-територіальних одиниць мають бути похідними, зокрема, від найменування тих адміністративних одиниць, які є їх адміністративними центрами. При цьому до уваги було взято інформацію про перейменування міста Кіровоград на Кропивницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-