Кілька сотень авто з єврономерами перекрили трасу Харків - Запоріжжя

Кілька сотень авто з єврономерами перекрили трасу Харків - Запоріжжя

Укрінформ
У Запоріжжі кілька сотень власників авто з іноземною реєстрацією перекрили трасу Харків - Сімферополь і ходять по пішохідному переходу з кольоровими димовими фаєрами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Приблизно з 11.00 перекрита траса Харків-Сімферополь (район повороту в бік аеропорту). Близько 400 автомобілістів ходять по пішохідному переходу. Рух обмежений для вантажівок, фур і легкових авто. Спецтранспорт, автобуси з людьми, «швидкі» і пожежні ми пропускаємо. Ми вимушені вийти на дороги», - говорить керівник ГО «АвтоЄвроСила» в Запоріжжі Влад Погорєлов.

За його словами, протестувальники чекатимуть сьогоднішнього голосування у Верховній Раді за законопроектами №8487 і №8488. Якщо депутати не врахують запропонованих правок, автомобілісти мають намір звернутися до Президента з проханням накласти вето.

За акцією стежать декілька сотень правоохоронців. Окрім співробітників обласного Головного управління Нацполіції, на місці знаходиться декілька автобусів з бійцями Нацгвардії.

Аналогічні акції проходять сьогодні у багатьох містах країни. В масштабах країни перекрито більше ніж 60 доріг.

Читайте також: “Євробляхери” перекрили траси у 14 областях

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 листопада підтримала в другому читанні і в цілому законопроект №8487 про зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах і законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України і деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Проте власники автомобілів з іноземною реєстрацією вимагають ухвалити в парламенті постанову про повернення закону №8487 в Кабінет міністрів. За словами голови громадської організації "АвтоЄвроСила" Олега Ярошевича, громадськість подавала у Верховну Раду 147 правок по законопроектах, і 146 були відхилені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-