Поліція встановила особи тих, хто напав на екс-командира

Поліція встановила особи тих, хто напав на екс-командира "Східного корпусу"

Укрінформ
Поліція встановила особи тих, хто напав увечері 18 листопада на звільненого з Харьковсконо СІЗО під заставу в 1 мільйон 4340 гривень екс-командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва.  

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Особи учасників конфлікту встановлені. Наразі ніхто не затриманий", - зазначили у поліції.

У поліції не уточнили, чи є серед них активісти "Національного корпусу".

Як повідомляв раніше Укрінформ, увечері 18 листопада до поліції надійшла заява від 32-річного чоловіка про те, що невідомі завдали йому тілесних ушкоджень біля спорткомплексу "Локомотив". Потерпілий із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та іншими ушкодженнями доправлений до Харківської міської лікарні швидкої допомоги. За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України. Здійснюється розслідування.

Водночас Олег Ширяєв написав у мережі, що прийшов у "Локомотив" на чемпіонат України з боксу, і до нього підійшли представники "Національного корпусу", почали погрожувати, зчинили бійку.

13 листопада екс-командир "Східного корпусу" Олег Ширяєв, підозрюваний у справі про хуліганство із застосуванням зброї на елеваторі у Занках Зміївського району Харківської області, вийшов із СІЗО під заставу в 1 млн 4340 грн.

Захист Ширяєва не подавав апеляції на рішення суду про продовження арешту. За умовами слідства, Ширяєву заборонено залишати Харків без дозволу, спілкуватися з потерпілими у справі та всіма, кого було разом із ним узято під варту.

9 листопада Київський райсуд Харкова продовжив на два місяці - до 12 грудня - арешт екс-командира роти поліції "Східний корпус" Олега Ширяєва із заставою в сумі 1 млн 4340 грн.

14 вересня Київський райсуд продовжив арешт як запобіжний захід для Олега Ширяєва на два місяці без права на заставу.

Читайте також: Екс-командир «Східного корпусу» заявив про побиття

Прокурор, посилаючись на матеріали слідства і ризики з боку підозрюваного, просив для нього покарання за кількома статтями, інкримінуючи йому організацію масових заворушень у Краснокутську Харківської області у грудні 2015 року зі спробою захоплення будівлі райвідділу поліції, організацію 8 вересня 2018 року незаконного збирання врожаю фермерського господарства "Благодатне" у Зміївському районі Харківської області та організацію 11 вересня 2018 року рейдерського захоплення приватного елеватора, що супроводжувалося стріляниною: постраждали семеро людей, включаючи співробітника Зміївського райвідділу поліції.

Водночас адвокат просив для Ширяєва - він 1986 року народження - запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання: він одружений, у нього двоє неповнолітніх дітей, він працює заступником директора приватного підприємства "Стройсити", нагороджений медаллю за захист Батьківщини, причому медаль вручав голова МВС Арсен Аваков, є нагороди по лінії харківських властей. Ширяєв, за словами адвоката, не був присутній 11 вересня під час конфлікту на елеваторі в Зміївському районі, а перебував удома і на тренуванні в Харкові, що підтверджують свідки та відеозйомка у спортцентрі.

Сам Ширяєв спростував звинувачення в організації масових заворушень у Краснокутську та незаконного збирання врожаю господарства "Благодатне". Він також відмовився давати свідчення проти себе, керуючись ст. 63 Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-