На Закарпатті протестувальники перекрили трасу Київ-Чоп

На Закарпатті протестувальники перекрили трасу Київ-Чоп

Відео
Укрінформ
У Закарпатській області протестувальники розпочали перекриття доріг, тому ускладнено рух на КПП у Нижніх Воротах по трасі Київ-Чоп.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив Володимир Павлюх, речник ГУНП в Закарпатській області.

“Акція протесту, про яку заявляли активісти на минулому тижні, сьогодні таки розпочалася на Закарпатті. Наразі маємо ускладнення руху біля КПП Нижні Ворота — там близько 150 чоловік ходять по пішохідному переходу, але проїзд є. На місці чергує наряд поліції,” - сказав Павлюх.

За його словами, проблема є на Перечинщині, де перекрита дорога до Ужгорода.

“Мова про Дубриничі в Перечинському районі, там близько 30-ти чоловік перекрили рух дорогою в напрямку Ужгорода, проїзду нема. На місце виїхала група поліцейських, вони проводять роз'яснювальну роботу з протестувальниками і просять їх розійтися”, - сказав Павлюх.

Читайте також: Поліція затримала підозрюваного в наїзді на прикордонника на Закарпатті

Водночас він зазначив, що у Діловому, де також обіцяли перекрити дорогу, акція не відбулася — через резонанс із вбивством прикордонника та через незгоду місцевих жителів щодо перекриття дороги.

Разом із тим, речник ГУНП в Закарпатській області наголосив, що у відомстві попереджали активістів про кримінальну відповідальність за ст. 279 ККУ (блокування транспортних шляхів), за яку передбачені санкції у вигляді штрафу або позбавлення волі до 12 років.

На офіційній сторінці ГО “Доста!” є заява про акцію протесту, яку було зроблено ще 15 листопада. Зі слів активістів, метою акції є протест проти підвищення цін на газ та дрова, розкрадання лісу, нафтопроводу, жахливого стану доріг.

Фото: Правда.іф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-