У Харкові на акції з безпеки дорожнього руху вшанували пам'ять жертв ДТП

У Харкові на акції з безпеки дорожнього руху вшанували пам'ять жертв ДТП

Фото
Укрінформ
Пам'ять жертв ДТП вшанували учасники акції з безпеки дорожнього руху, яка відбулася на площі Свободи у центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція, організована за ініціативою викладачів Харківського національного автодорожнього університету в рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху, зібрала на площі понад сто харків'ян - патрульних поліцейських, студентів, активістів обласного товариства Червоного Хреста в Україні, членів міської Батьківської ради. В руках вони тримали плакати, що закликають до безпеки дорожнього руху, роздавали пам'ятні листівки для перехожих "Як не стати жертвою ДТП". Згодом учасники акції запалили свічки на згадку про земляків, які загинули у ДТП.

Читайте також: У Харкові військове санітарне авто зіткнувся з "жигулями"

Молодь та активісти говорили про дорожньо-транспортний травматизм як про назрілу проблему дня, що виходить за рамки трагедії окремих осіб і позначається на економіці країни.

До учасників акції охоче приєднувались перехожі. Одні дістали можливість приміряти запропоновані поліцейськими алкоокуляри, які імітують стан людини при алкогольному сп'янінні, коли вона не може рівно пройти і п'ять кроків, інші вчилися прийомам надання потерпілим у ДТП першої долікарської допомоги, які тут же, на манекенах, демонстрували активісти Червоного Хреста.

У Харкові на акції з безпеки дорожнього руху вшанували пам'ять жертв ДТП / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

Після хвилини мовчання на згадку про загиблих у ДТП, учасники акції зі свічками пройшли площею, символізуючи транспортні потоки.

Як прозвучало на акції, з початку року в Україні зафіксовано 122 тисячі аварій з потерпілими і загиблими, і 7 тисяч з них - у Харкові та області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-