ОТГ запрошують до участі в проекті з покращення інфраструктури

ОТГ запрошують до участі в проекті з покращення інфраструктури

Децентралізація
Укрінформ
Представників ОТГ запрошують до участі в проекті "Підтримка та розвиток сталої мобільності в об'єднаних територіальних громадах" Програми "U-LEAD з Європою", що втілюватиметься спільно з Кластером сталої мобільності GIZ.

Проект триватиме до жовтня 2019 року, повідомляє портал "Децентралізація".

"Проект передбачає надання підтримки ОТГ у розробці сталих транспортних рішень, що спрямовані на вирішення нагальних потреб. У рамках проекту будуть мобілізовані ідеї та рішення з різних куточків України, надана можливість обміну досвідом з європейськими партнерами та допомога у створенні бази знань щодо рішень в сфері сталої мобільності на місцевому рівні", - йдеться у повідомленні.

Заходи в рамках проекту охоплюють широке коло питань, таких як: розробка місцевих планів (програм, стратегій) розвитку транспорту та інфраструктури; оптимізація функціонування громадського транспорту, створення і утримання автобусних зупинок; покращення умов для пішохідного та велосипедного руху; планування і реалізація інфраструктурних проектів; підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Відібрані громади одержать від проекту допомогу у формі: тренінгів з ключових підходів та інструментів ефективного забезпечення сталої мобільності; надання прямої експертної підтримки у розробці документів розвитку транспорту та інфраструктури; участь у навчальних поїздках до інших європейських країн з метою вивчення найкращого досвіду у сфері сталої мобільності.

Читайте також: 150 ОТГ отримають допомогу у створенні Центрів надання адмінпослуг

Зазначається, що пріоритет у процесі відбору буде надаватися ОТГ, які не беруть участь в інших ініціативах, що підтримуються програмою "U-LEAD з Європою" або іншими міжнародними донорськими програмами, які працюють у сфері децентралізації. Завершення прийому заявок: 30 листопада 2018. Для участі у проекті буде відібрано 30 ОТГ до 14 грудня 2018 року.

Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-