На Закарпатті голова РДА, який зірвав ремонт доріг, подав у відставку

На Закарпатті голова РДА, який зірвав ремонт доріг, подав у відставку

Укрінформ
На Закарпатті голова Великоберезнянської РДА, де з 15 доріг місцевого значення розпочато ремонт лише одної, подав у відставку. Повноваження з ремонту доріг змушена була перебрати на себе ОДА. 

Про це голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив на своєму офіційному сайті.

“6 листопада 2018 року я особисто запросив голову Великоберезнянської РДА на нараду з вимогою надати проектно-кошторисну документацію з експертними висновками на ремонт доріг районного значення. Жодного документа голова РДА не надав, а замість цього приніс заяву на звільнення за власним бажанням”, - зазначив Москаль.

За його словами, заява вже зареєстрована і адресована в Кабінет міністрів України та Адміністрацію Президента України для підготовки відповідного розпорядження.

Як повідомив голова ОДА, Великоберезнянській райдержадміністрації було передано для капітального і середнього поточного ремонту 15 доріг районного значення. РДА мала виготовити проектно-кошторисну документацію з експертним висновком, провести тендерні процедури і підписати угоди про проведення ремонтів. Але протягом 2018 року РДА виготовила проектно-кошторисну документацію лише на одну дорогу - «Жорнава-Стужиця». По інших 14 дорогах не зроблено жодного документа, відповідно, не проведені тендери, тому їхній ремонт неможливий. Це найгірші показники з усіх районів Закарпаття, зазначає Москаль.

“Враховуючи критичний стан автодоріг Великоберезнянського району та бездіяльність районної влади, облдержадміністрація взяла на себе повноваження з ремонту районних доріг, а саме: виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення експертиз і тендерних процедур”, - заявив Москаль.

Читайте також: У бюджет-2019 заклали 56 мільярдів на ремонт та будівництво доріг

За його словами, ремонти доріг району будуть здійснені у 2019 році.

Обласна державна адміністрація принесла вибачення мешканцям Великоберезнянського району за зрив ремонтних робіт у 2018 році.

Фото: САД Закарпаття

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-