У Маріуполі освятили в'їзний знак з чотириметровою скульптурою митрополита Ігнатія

У Маріуполі освятили в'їзний знак з чотириметровою скульптурою митрополита Ігнатія

Фото, відео
Укрінформ
У Маріуполі освятили в'їзний знак з чотириметровою скульптурою Митрополита Ігнатія, який привів на територію Приазов'я греків та назвав місто Маріуполем  на честь Святої Діви Марії.

Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

«У Маріуполі освятили в'їзний знак зі скульптурою митрополита Ігнатія. Пам'ятник встановлено на в'їзді до міста з боку траси Маріуполь - Бердянськ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальна сума інвестицій в проект - близько 7,5 млн грн.

Чотириметрова скульптура Святителя буде символічно вітати всіх, хто в'їжджає до міста. Пам'ятний знак доповнюють дві художні інсталяції з написом: «Маріуполь» українською та грецькою мовами. Написи виконано в жовто-синіх тонах. Біля кожної зроблена пішохідна зона з відповідним орнаментом народної культури.

На заході були присутні Маріупольській міський голова Вадим Бойченко, мер Кітносу Гардеріс Стаматіс та президент асоціації кіпріотів Антоніс Кок’ясменос.

У міськраді розповіли, що дата проведення була обрана не випадково. Рівно 20 років тому, 15 листопада 1998 року, в Свято-Нікольському кафедральному соборі Маріуполя була здійснена канонізація святителя Ігнатія Маріупольського.

За словами Бойченка, скульптура символічна як для Маріуполя, так і для Кітносу. Адже митрополит Ігнатій, народжений на острові Кітнос, привів на територію Приазов'я греків та назвав місто Маріуполем  на честь Святої Діви Марії.

Бойченко підкреслив, що фігура Митрополита Ігнатія об'єднує українців та греків. «Два роки тому ми передали мощі Святого на його батьківщину - острів Кітнос. Це поклало початок нашій співпраці. Сьогодні ми, спільно з гостями з Кітносу, освячуємо в'їзний знак зі скульптурою Святителя в Маріуполі. Це символічна подія для двох наших міст, яка свідчить про те, що ми шануємо та поважаємо нашу історію і на її основі будуємо діалог та співпрацю сьогодні», - сказав мер.

Гардеріс Стаматіс теж підкреслив, що він з великою повагою ставиться до постаті митрополита Ігнатія.

Читайте також: До маріупольського зоопарку привезли білих тигренят

«Ця людина зіграла роль другого Мойсея для греків, які переселилися з Криму до Маріуполя. Зараз ми розвинули особливі, дружні відносини з Маріуполем і ми відчуваємо себе тут, як вдома», - запевнив мер Кітносу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-