У Смілі почалося підключення котелень до газу - Зубкo

У Смілі почалося підключення котелень до газу - Зубкo

Укрінформ
У місті Сміла Черкаської області вже подали газ на перші вісім котелень з двадцяти.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у Facebook.

"3 години з моменту проведення Комісії ТЕБ НС за участю Президента України Петро Порошенко. Подано газ на перші 8 котелень з 20. Наразі в них ведеться розжиг і вихід на робочий температурний режим, потрібен час. До них підключено 5 дитячих садочків, 7 шкіл, 3 лікарні, а також 45 будинків із 152", - написав Зубко.

Водночас він зазначив, що подача газу здійснюється в першу чергу до котелень, до яких підключена соціальна сфера.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко у четвер доручив за декілька годин розпочати опалювальний сезон у місті Сміла Черкаської області.

Читайте також: Сміла не має мерзнути через недолугість місцевої влади - Гройсман дав доручення Зубку

У місті Сміла з понеділка, 12 листопада, запровадили надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада Сміли. Без тепла залишилися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи 80-тисячного міста. У школах Сміли через відсутність опалення тимчасово призупинене навчання. Жителі міста Сміла перекривали дороги, вимагаючи розпочати опалювальний сезон. У поліції поінформували, що за фактом неподання тепла в місті Сміла відкрито кримінальне провадження за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім Сміли, без тепла залишаються жителі деяких інших міст, зокрема Кривого Рогу та Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-