Аграрії Тернопільщини погрожують знищити все зерно — немає вагонів

Аграрії Тернопільщини погрожують знищити все зерно — немає вагонів

Укрінформ
У Тернопільській області через проблему з подачею вагонів-зерновозів склалася критична ситуація із відвантаженням зерна, валовий збір якого цього року сягнув 2,8 млн тонн.

Про це заявив під час засідання штабу з оперативного вирішення питань логістики в АПК при Мінагрополітики голова Тернопільської ОДА Степан Барна, повідомляє «АПК-Інформ».

«Ситуація є критичною, бо трейдери не хочуть працювати з тернопільськими аграріями через проблему з подачею вагонів. До мене приїздять підприємці і кажуть, що зерно висипатимуть просто на дорогу», - Барна.

У Тернопільській області в 2018 році валовий збір зерна завдяки збільшенню врожайності становить 2,8 млн тонн. У власних сховищах аграрії регіону можуть зберігати близько 1,4 млн тонн, а решту 1,4 млн тонн продукції необхідно відвантажити, що унеможливлює відсутність вагонів-зерновозів.

Барна зазначив, що існуюча проблема стосується не лише приватних підприємств, а й державних.

Читайте також: Цьогоріч в Україні суттєво зросли імпорт та експорт товарів - Держстат

«Наприклад, Чортківський КХП, який у вересні заявив про потребу 160 вагонів, а отримав лише 27 (16% від потреби), у жовтні потреба знову 160 вагонів, а надано було 26. У листопаді знов треба 160 вагонів, та поки їх зовсім немає. Окрім цього, у нас є підприємства, які не отримали жодного вагона за 3 місяці» - сказав він.

Голова ОДА наголосив, що ця проблема ставилася перед Мінагрополітики вже порушувалося минулого року, але так і не була вирішена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-