Спалах кору: щодня у львівську обласну лікарню привозять 25-30 хворих

Спалах кору: щодня у львівську обласну лікарню привозять 25-30 хворих

Укрінформ
На Львівщині лише в обласну інфекційну лікарню щодня госпіталізують по 25-30 чоловік з ознаками кору.

Про це на брифінгу в облдержадміністрації зазначила директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чергова епідемічна хвиля захворюваності на кір прийшла до нас з Європи. Львівщина належить до тих територій, які мають чи не найвищий рівень інфікування. Зокрема, за попередній тиждень зареєстровано майже 500 випадків. Щодоби лише в обласну інфекційну лікарню госпіталізують по 25-30 осіб з ознаками кору", - сказала Микичак.

За її словами, єдиним методом профілактики цього захворювання, загрозливого своїми ускладненнями, зокрема летальними, є вакцинація. Специфічного лікування від кору немає. Є тільки можливість попередити своєчасно та вакцинувати дітей і дорослих відповідно до календаря щеплень. Ті люди, які вже перехворіли на кір, мають довічний імунітет і їм немає чого боятися. Також можуть бути спокійними люди, які отримали дві дози вакцини проти кору.

Читайте також: За останній тиждень захворюваність на кір зросла на 35% - МОЗ

Як зазначила очільниця медичної галузі регіону, вакцина, яка сьогодні наявна в області, є безпечною та безкоштовною. Це бельгійська вакцина європейської якості з усіма індикаторами та дозволами. Вона перевірена в Україні. І ті, хто зробить два щеплення інтервалом в місяць гарантовано захистяться від кору. Якщо дитина має одну дозу вакцини, а в плановому порядку це 1 і 6 років, і якщо з певних причин це не було зроблено своєчасно, ніколи не пізно розпочати вакцинацію і захистити дитину від кору, а паралельно краснухи та паротиту, оскільки використовується потрійна вакцина, а також є вакцини проти дифтерії, правця, кашлюку й інших інфекційних захворювань.

Область забезпечена вакциною на понад 100 відсотків. В резерві є 40 тисяч доз. Тобто всі, хто має бажання вакцинуватись, можуть це зробити у всіх поліклінічних закладах охорони здоров’я області.

З початку року в області на кір захворіли понад 6 тисяч осіб. З них понад 68% - не вакциновані, 11% мали одне профілактичне щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-