Херсонську ТЕЦ запустили попри відсутність номінацій на газ - ОДА

Херсонську ТЕЦ запустили попри відсутність номінацій на газ - ОДА

Укрінформ
Незважаючи на відсутність номінацій на подачу тепла,  АТ «Херсонська ТЕЦ» розпочала роботу у штатному режимі.

Про це жителям Херсона повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Адамчик сьогодні, 14 листопада, під час зустрічі з громадою міста на площі Свободи.

«Котельну АТ «Херсонської ТЕЦ» було запущено в роботу бригадою працівників АТ «Херсонгазу» згідно з протоколом рішення засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, незважаючи на відсутність номінацій на подачу тепла. Наразі ТЕЦ працює не на мазуті, а саме на газу у штатному режимі», - поінформував Адамчик.

Читайте також: Гройсман заявляє, що змерзлим містам дали тепло. Лишилася тільки Сміла

Щодо отримання номінацій на подачу газу по мережах підприємства, заступник голови облдержадміністрації зазначив, що саме сьогодні у Кабінеті міністрів України проходить засідання, на якому вирішується питання зміни алгоритму отримання номінацій на газ для державних ТЕЦ, що знаходяться у власності управлінь Фонду державного майна України.

«Цей алгоритм передбачатиме не 90-відсоткову ставку погашення тіла кредитів за спожитий газ державними ТЕЦ, а у розмірі 50 відсотків. Показник АТ «Херсонської ТЕЦ» становить 65 відсотків, тож до кінця дня номінації на газ будуть отримані автоматично», - пояснив Адамчик.

З початку запуску АТ «Херсонської ТЕЦ» тепло у домівки херсонців прийде вже за декілька днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-