Екс-охоронець запорізького підприємства отримав три місяці за напад на журналіста

Екс-охоронець запорізького підприємства отримав три місяці за напад на журналіста

Укрінформ
У Запоріжжі суд покарав арештом на три місяці екс-охоронця ДП "Кремнійполімер" за напад на журналіста, а також зобов'язав його сплатити понад 68 тис. грн морального збитку.

Про це йдеться в судовому рішенні Заводського райсуду м. Запоріжжя.

"Суд ухвалив охоронця ЗДП "Кремнійполімер" визнати винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 171 КК України, призначивши йому покарання у вигляді 3 місяців арешту. Строк відбуття покарання рахувати з моменту фактичного затримання. Цивільний позов Приватного акціонерного товариства "Телерадіокомпанія Люкс" про стягнення матеріальних збитків на суму 98211,06 грн задовольнити частково", - йдеться в рішенні суду.

Як зазначається, колишній охоронець запорізького стратегічного підприємства має сплатити журналістам 68 тис. 211 грн.

Відеокамера, мікрофон та акумуляторна батарея повернуті знімальній групі.

Як раніше повідомлялося, 15 лютого цього року журналісти телеканалу новин "24", перебуваючи поблизу прохідної запорізького ДП "Кремнійполімер", проводили відеозйомку згідно з редакційним завданням. Відзнявши необхідну інформацію, журналіст та асистент телеоператора сіли в свій автомобіль.

Читайте також: НСЖУ нарахувала 143 напади на журналістів з початку 2017-го

Згодом до автівки підійшов начальник служби безпеки підприємства та почав вимагати від журналістів покинути територію. Після чого охоронець вихопив з рук оператора відеокамеру та пошкодив її, а також забрав з машини радіомікрофон та акумуляторну батарею. Журналісти викликали на місце події правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-