Зубко пропонує розробити перспективний план для Донбасу після деокупації

Зубко пропонує розробити перспективний план для Донбасу після деокупації

Децентралізація
Укрінформ
Влада має розробити перспективні плани об'єднання громад на тимчасово окупованих територіях.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Наше завдання в рамках децентралізації, відповідно до методики, розробити перспективні плани зі створення ОТГ на цих територіях. Маємо показати, як там утворюватимуться громади, з новими можливостями та ресурсами. Запланувати перспективу розбудови інфраструктури, дитячих садків та шкіл. Але в першу чергу необхідне повне припинення вогню і виведення військ і озброєння РФ з території України, повне виконання Мінських домовленостей і взяття під контроль Україною кордонів», - зазначив Зубко.

Він наголосив, що Рада регіонального розвитку під головуванням Президента України зібрала найкращих менеджерів, управлінців зі всієї країни, які показали результати змін з проведенням реформи децентралізації.

Читайте також: Доходи місцевих бюджетів цьогоріч зросли на 22% - Зубко

«Чотири року тому ніхто не вірив в те, що «вікно можливостей» для регіонів може бути відкрите і на це знайдеться політична воля Президента і парламенту. Але це вдалося! З децентралізацією почалась передача повноважень, можливостей і ресурсів на місцях. Сьогодні ми можемо констатувати - уперше місцеві бюджети сумарно склали 52% консолідованого бюджету України, бюджети розвитку зросли з 60 млрд грн до 230 млрд грн. Ці результати - свідчення того, що Україна на правильному шляху», - наголосив Зубко.

Він повідомив, що створено і ефективно функціонує 865 управлінських команд в об'єднаних територіальних громадах. 8,5 млн українців вже проживають в ОТГ. Урядом затверджено 1210 перспективних планів з об'єднання тергромад, які покриють територію України на 77,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-