На Одещині виявили підприємство, де утримували в рабстві сто людей

На Одещині виявили підприємство, де утримували в рабстві сто людей

Фото, відео
Укрінформ
Українські правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка займалася трудовою експлуатацією людей.

Про це повідомляє Національна поліція України.

В результаті спецоперації затримали 13 членів цієї групи. У них вилучили зброю, автомобілі та мільйон гривень готівкою.

За словами керівника Нацполіції Сергія Князєва, сімейна пара, громадянин Грузії та громадянка України віком 38 років, організували в Одеській області сільгосппідприємство.

І на цьому об'єкті кілька років безкоштовно працювало близько сотні людей. Їх обманом заманювали на роботу спеціальні вербувальники.

Князєв зазначив, що псевдорекрутинг проводився переважно на залізницях. Саме там підшукували соціально незахищених людей, обіцяли їм роботу та стабільну зарплату у 450-500 гривень на день, а також житло та харчування.

Читайте також: Поліція цьогоріч заблокувала понад 100 спроб вивезти зброю із зони ООС

"Географія пошуку жертв - 22 області та місто Київ. За кожного доставленого "раба" вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у потерпілих відбирали документи і телефони, змушували працювати у полі по 13 годин. Звісно, про оплату не йшлося. Непокірних били",- повідомив керівник Нацполіції.

За його словами, у результаті спецоперації, поліцейські затримали зловмисників у той момент, коли вони саджали до мікроавтобуса нових жертв.

Двох потерпілих доставили до лікарні Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 149 Кримінального кодексу України - торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-