Поліція цьогоріч заблокувала понад 100 спроб вивезти зброю із зони ООС

Поліція цьогоріч заблокувала понад 100 спроб вивезти зброю із зони ООС

Фото
Укрінформ
На Донеччині поліція з початку року запобігла понад 100 спробам вивезти зброю до мирних регіонів України.

Про це повідомили в Покровському відділі поліції Донецької області.

«Поліція блокувала 110 спроб перевезення зброї. Кожен другий факт був виявлений на блокпостах, а перевізниками були, як правило, мирні громадяни», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що аби рятувати життя людей, поліцейські впровадили систему безпеки, яка допомагає блокувати цю загрозу. До її складу входить мережа блокпостів, постійна присутність нарядів поліції на залізничних вокзалах та автостанціях, в службах доставки вантажів, а також оперативні заходи. Транспорт і багаж перевіряються із собаками, а райони, де проходять залізничні магістралі та траси міжобласного сполучення, посилено патрулюються.

Так, у Костянтинівці поліція врятувала пасажирів потяга від загрози вибуху: чоловік з підствольним гранатометом, гранатами і патронами був затриманий на блокпосту за кілька годин до від’їзду.

Правоохоронці також повідомили, що загалом з початку року поліцейські у рамках операції Об’єднаних сил на Донеччині вилучили з незаконного обігу 194 одиниці вогнепальної зброї, більше 700 гранат, понад 80 тисяч патронів та 187 кг вибухівки. Серед вилученого також 57 протитанкових гранатометів (РПГ), 46 автоматів, більше 40 зразків атипової зброї, 37 пістолетів. В тому числі, поліцейські виявили понад десятка одиниць вогнепальної зброї, яка була викрадена бойовиками під час окупації у військових та правоохоронних підрозділах.

Все це громадяни зберігали у себе вдома, ризикуючи життям оточуючих, або намагалися провезти за межі ООС, до мирних областей.

Читайте також: Із зони ООС хотіли вивезти на продаж п’ять тонн боєприпасів

Так, житель Бахмута переобладнав свій гараж на склад боєприпасів: приміщення доверху було забите ящиками з гранатами, РПГ, протитанковими мінами і тисячами патронів. Оскільки вибухонебезпечний об’єкт знаходився біля будинків в житловому секторі, знешкоджували обережно, за участі вибухотехніків.

Ще один схрон, прихований під сіном, було виявлено у Торецьку. А у Волновасі чоловік знайшов та приховав у себе 4 кг тротилу.

Поліція цьогоріч блокувала понад 100 спроб вивезти зброю із зони ООС/Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-