Суд допитав директора департаменту освіти щодо безпеки дітей у таборі

Суд допитав директора департаменту освіти щодо безпеки дітей у таборі "Вікторія"

Укрінформ
Суд Одеси заслухав директора міськдепартаменту освіти і науки Олени Буйневич щодо принципів надання путівок, розміщення дітей і гарантування безпеки у таборі "Вікторія", де у пожежі загинули троє дітей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 15 вересня, коли трапилась пожежа, департамент освіти не прийняв табір на баланс у міськуправління капітального будівництва, якому табір був тимчасово переданий на період здійснення реконструкції. Тому нести відповідальність за безпеку дітей ми не могли", - зазначила Буйневич.

За її словами, райвідділи освіти та міськуправління були причетні лише до погодження списків дітей, яких направляли в оздоровчий табір. А працівники закладу самі визначали, в якому корпусі розміщати дітей, і на них покладалась і відповідальність за умови відпочинку і гарантії безпеки.

Що ж стосується установки протипожежної сигналізації у таборі, уточнила Буйневич, то місія департаменту освіти вичерпувалась тим, що ми добивались виділення коштів на закупівлю відповідного обладнання для закладу, відповідно до запиту директора табору. І такі кошти у кошторисі на утримання табору в 2017 році були, а чи встановили сигналізацію у департаменті не знали, сказала вона.

Разом з тим, очільник міськдепартаменту освіти згадала, що в кабінеті директора закладу Петроса Саркісяна бачила в день, коли сталася пожежа, "припис посадовця ДСНС про невідкладне усунення недоліків протипожежної системи, датований 23 червня 2017 року, про який у міськдепартаменті теж нічого не знали".

У свою чергу, адвокати екс-директора табору "Вікторія" відкинули закиди потерпілих про бездіяльність підсудного Саркісяна: "Підзахисний відправив припис для належного реагування балансоутримувачу - міськуправлінню капітального будівництва. Однак там лише завірили печаткою, що припис одержано - реальних дій для усунення недоліків не було зроблено".

Після цього суддя Віктор Чаплицький виніс ухвалу - перенести слухання інших свідків у справі на наступне засідання, призначене на 15 листопада.

Читайте також: Суду розповіли, що дітей із табору "Вікторія" досі лікують психологи

Як повідомлялося, 26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

До кримінальної відповідальності притягнуто також старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС та віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько та керівника будівельної компанії, причетної до реконструкції табору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-