У Чернігівському онкодиспансері запрацював лінійний прискорювач

У Чернігівському онкодиспансері запрацював лінійний прискорювач

Укрінформ
У новому корпусі Чернігівського обласного онкологічного диспансеру ввели в експлуатацію нове радіологічне обладнання - лінійний прискорювач - і вже лікують перших пацієнтів.

Про це журналістам під час прес-туру розповів головний лікар медичного закладу Валерій Зуб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ведеться робота щодо вдосконалення апарату, встановлюються додаткові системи. Усе відбувається планово, апаратура не підводить", - сказав Зуб.

За його словами, підключити та ввести в дію прискорювач допомагали фахівці з Великої Британії та міста Дніпро. Вони працювали разом із лікарями відділення променевої терапії диспансеру. Загалом план навчання із залученням закордонних експертів розрахований на місяць. Тому найближчим часом тут чекають колег із Білорусі, Великої Британії і, можливо, Португалії.

Зараз на новому радіологічному обладнанні лікується четверо пацієнтів зі складною патологією. У планах керівництва - лікування мінімум 50 чоловік на день.

Читайте також: В Україні впроваджують новітні методи діагностики туберкульозу

Будівництво нового корпусу під лінійний прискорювач у Чернігові було розпочато влітку 2017 року. Апарат шведської компанії був закуплений за 57 млн грн. Загальна вартість проекту, який став найбільшим за останні роки у медичній сфері області,  - приблизно 110 млн грн. Кошти залучалися із різних джерел: обласного та міського бюджетів, фонду регіонального розвитку, певні суми вносили народні депутати, громади та райони області.

За інформацією працівників онкодиспансеру, новий радіологічний апарат має значно покращити якісь надання медичної допомоги онкологічним хворим. Щорічно променеву терапію в області проходить понад 2500 пацієнтів. Для жителів Чернігівщини лікування на прискорювачі - безкоштовне.

Фото: gorod.cn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-