На Львівщині через кір призупинили навчання у кількох школах

На Львівщині через кір призупинили навчання у кількох школах

Відео
Укрінформ
Навчання припинено в школах у Рудному та Лапаївці, а також у двох закладах у Зимній Воді — населених пунктах поблизу Львова — через велику кількість хворих на кір.

Про це повідомляє Zaxid.net.

"У чотирьох сільських школах поблизу Львова призупинили навчання. Навчальний процес призупинили в школах у Рудному та Лапаївці, а також у двох закладах у Зимній Воді. Сталося це через велику кількість хворих на кір. Допоки в школярів тривають незаплановані канікули, медики закликають дорослих і дітей вакцинуватися", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, в школі смт Рудне захворіло на кір 17 учнів.

«У понеділок почався перший урок. Підійшла група батьків, які сказали, що в одному класі одразу захворіли 13 учнів. Це 1-А клас. Всього, ми пізніше дізналися, захворіло 17 учнів», — розповів директор школи №74 Михайло Юрків.

Недугу підхопили й учні старших класів. У середу заслабло 32 учні та п'ятеро дошкільнят. У місцевій амбулаторії кажуть, що за ці дні побільшало пацієнтів.

«Щеплення серед дитячого населення і серед дорослого збільшилося. Мами кожен день звертаються в амбулаторію для того, щоб провести вакцинацію», — розповіла завідувачка амбулаторії сімейної медицини смт Рудне Юлія Мокрик.

У сусідньому селі Зимна Вода теж призупинили навчання. Тут захворіли на кір 13 школярів.

У Лапаївці спалах кору почався ще 10 жовтня. Освітяни й лікарі зреагували миттєво, заборонивши допуск нещеплених дітей у колективи. І це допомогло, бо контактність зменшилася.

У самому Львові школи працюють. Тут кір підхопили 143 школярі і 20 дошкільнят.

Читайте також: Кількість хворих на кір в Україні цього року може стати рекордною - МОЗ

«Ситуації критичної немає, є троє-четверо учнів із різних класів. І, власне, керівник навчального закладу приймає рішення: припиняти навчання чи ні», — пояснила начальник міського управління освіти Зоряна Довганик.

Медики запевняють, що в амбулаторіях вакцини є достатньо. Навчання у школах планують відновити з наступної середи, 14 листопада, зазначає ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-