У Хмельницькому відкрили новий кінологічний центр

У Хмельницькому відкрили новий кінологічний центр

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому відкрили новий кінологічний центр, на базі якого готуватимуть службових собак не лише для поліції, а й інших силових структур Хмельниччини, які входять до системи МВС.

Участь у відкритті взяли очільник МВС Арсен Аваков і голова Національної поліції Сергій Князєв, інформує прес-служба МВС.

«Безпека народу складається із багатьох елементів. Кожен робить свою справу, тому цей кінологічний центр - це цеглинка нашої безпеки. А наша безпека - це якість життя кожного українця», - сказав Аваков.

Зі свого боку Князєв зазначив, що такі кінологічні центри будуть відкриті по всій Україні, зокрема, їх буде по Україні 20-25 в кожному обласному центрі.

Зазначається, що наразі аналогів цьому закладу в області немає. У МВС поінформували, що центр спрямований на підготовку службових собак за напрямком розшуку людей, пошуку зброї, вибухівки та наркотичних речовин.

Аваков відкрив новий кінологічний центр у Хмельницькому / Фото: mvs.gov.ua

“Він здатен вмістити одночасно два десятки чотирилапих вихованців. Для них тут створені усі необхідні умови: зручні вольєри, різноманітні майданчики для тренування та ветеринарний кабінет із сучасним обладнанням і операційною. Відтепер ветлікарі зможуть надавати собакам необхідну допомогу та навіть оперувати їх прямо у центрі”, - додали у відомстві.

Читайте також: Аваков презентував "мотиваційний пакет" для поліцейських

Наголошується, що комфортним буде новий центр і для самих кінологів. Окрім облаштування зручних кабінетів і класів для занять, тут також створили і зони відпочинку, тож коли правоохоронці з інших міст приїжджатимуть на навчання, вони зможуть заночувати прямо у центрі у спеціально відведених кімнатах готельного типу.

Також під час відкриття нового кінологічного центру Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Аваков вручив нагороди працівникам кінологічної служби та передав вісім автомобілів для центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-