Гройсман пропонує мерії Кривого Рогу викупити ТЕЦ

Гройсман пропонує мерії Кривого Рогу викупити ТЕЦ

Укрінформ
Місцева влада Кривого Рогу може викупити ТЕЦ у Фонду державного майна, щоб отримати систему управління теплом у свою власність.

Про це під час години запитань до уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Борг Криворізької ТЕЦ - 374 млн грн. Заручниками лишаються люди. Історія у Кривому Розі уже не перший день. Подивіться на інші міста, де опалювальний сезон почався, вони перебувають в однакових умовах. Якщо мешканці платять, то жодних питань не має бути. Що стосується тарифів, люди сплачують 90-100%. Зараз є тільки один варіант - ухвалення рішень місцевих комісій. Я вимагаю від мерів забезпечити тепло і погасити борги", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман каже, що Павлограду дадуть тепло під гарантії влади міста

Він відзначив, що оскільки Криворізька ТЕЦ наразі перебуває в управлінні Фонду державного майна, місцева влада Кривого Рогу зможе на конкурентних умовах придбати ТЕЦ у свою власність.

"Фонд не є ефективним управлінцем ТЕЦ. Я готовий піти на те, щоб подарувати ТЕЦ місцевим громадам, щоб вони отримали єдину систему управління теплом. Нічого не заважає мерам запустити тепло в оселях", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-