Вибухи під Ічнею: сапери вже зібрали 35,5 тисячі боєприпасів

Вибухи під Ічнею: сапери вже зібрали 35,5 тисячі боєприпасів

Укрінформ
В Ічнянському районі Чернігівщини, де проводиться ліквідація наслідків пожежі на 6-му арсеналі Міноборони, сапери вже прибрали з території 35,5 тис. вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомив департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

"Протягом доби очищено від вибухонебезпечних предметів 1 ділянку розмінування та вилучено 2134 вибухонебезпечні предмети, відпрацьовано 1 повідомлення від населення про виявлення боєприпасів. З початку робіт очищено 63 ділянки із 80 запланованих та вилучено 35475 вибухонебезпечних предметів", - ідеться у повідомленні.

Від самого початку робіт, пише департамент, відпрацьовано 306 повідомлень від населення про виявлення боєприпасів. Розчищенням території займається зведений піротехнічний загін ДСНС України у складі 50 одиниць техніки та 150 чоловік.

Читайте також: Вибухи під Ічнею сталися через диверсію — прокуратура

Зазначається, що системи життєзабезпечення населення постраждалого району працюють у штатному режимі, роботи з відновлення будинків, квартир та інших капітальних споруд продовжуються. Більшість відселених мешканців повернулася додому, в Ічнянській райлікарні залишається усього 4 особи.

Як повідомлялося, 9 жовтня на 6-му арсеналі Міноборони поблизу міста Ічня виникла масштабна пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, що призвело до значних руйнувань. Із райцентру Ічня та 30 довколишніх сіл було евакуйовано понад 12,5 тис. людей.

За даними розслідування військова прокуратура повідомила, що вибухи на військовому арсеналі поблизу міста Ічня Чернігівської області були спровоковані диверсією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-