Назвали три області, де підготовка до зими на критичному рівні

Назвали три області, де підготовка до зими на критичному рівні

Укрінформ
Укравтодор та місцеві служби автомобільних доріг, разом із місцевими ОДА мають до 15 листопада надати до Мінінфраструктури деталізовані технологічні карти обслуговування доріг на осінньо-зимовий період.

На цьому наголосив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час наради щодо стану підготовки автомобільних доріг державного значення до осінньо-зимового періоду 2018-2019, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"В цілому підготовка до зими іде по плану, але ми і досі маємо низку областей, де стан готовності місцевих служб до зими на критично низькому рівні. Це Миколаївська, Київська та Житомирська області. Тому, задля недопущення виникнення будь-яких колапсів, Укравтодор та місцеві служби автомобільних доріг, разом із місцевими ОДА мають до 15 листопада розробити та надати до Міністерства інфраструктури деталізовані технологічні карти обслуговування по всіх ділянках доріг, за які вони відповідають. У цих технологічних картах має бути прописано, яка техніка на якій ділянці буде використовуватись, її місцезнаходження, готовність і водій. Всі номери телефонів відповідальних осіб", - підкреслив Лавренюк.

Заступник міністра також наголосив на важливості чіткої комунікації та взаємодії між всіма дорожними службами, відомствами та оперативними штабами.

"У разі погіршення погодних умов та необхідності перекриття доріг повинна бути чітка організація та повне інформування всіх інших областей. Окрім того, повинна бути повна взаємодія із ДСНС та Національною поліцією. Щоб місцеві автодори розуміли, яка техніка у разі надзвичайної ситуації може бути задіяна додатково. Ми маємо унеможливити виникнення ускладнень транспортного сполучення між областями та забезпечити безпечні умови руху автотранспорту цієї зими", - наголосив Лавренюк.

Читайте також: Укравтодор обіцяє кадрові рішення, якщо СБУ доведе провину одного з керівників

Посадовець повідомив, що станом на сьогодні для утримання автомобільних доріг загального користування державного значення в осінньо-зимовий період заготовлено від загальної потреби близько 64% технічної солі, 67% фрикційних матеріалів, 82% техніки та 79% навісного обладнання для прибирання доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-